Средње стручне школе,  и Политехника – школа за нове технологије, као једна од најбољих међу њима, су се показале, протеклих година, као веома добар
избор за наставак даљег школовања свршених основаца.
Са солидним опште образовним ресурсима, наглашеним стручним знањима, вештинама и компетенцијама, наша ПОЛИТЕХНИКА, својом понудом образовних
профила, нуди будућим средњошколцима ПРАВИ ИЗБОР И ВЕЛИКЕ МОГУЋНОСТИ  !
Наши будући ученици могу изабрати : конструисање и програмирање робота , програмирање невероватних CNC машина и обрадих центара, затим цртање,
конструисање и моделовање сложених техничких склопова помоћу моћних софтвера , управљање и контролу најсавременијих мехатронских система и производних
линија, као и укључивање у свет екологије и заштите животне средине, кроз сортирање и рециклажу свих врста отпадних материјала.
 
машинство
Техничар за роботику          60 ученика
Техничар  за компјутерско управљање (CNC) машина                           60 ученика
Машински техничар за компјутерско конструисање                                30 ученика
 
електротехника
Техничар мехатронике- ДУАЛНО  30 ученика
 
хемија, неметали, графичарство
Техничар за рециклажу     30 ученика
 
Поред редовних наставних активности, које су и саме довољно занимљиве и атрактивне, они који посебно воле технику, рачунаре и програмирање могу у виду секција
и слободних активности да :  програмирају и конструишу LEGO роботе, АRDUINO  платформе, да овладају 3D штампом, да  заврше лиценциране Cisco ili Oracle курсеве
и још много тога. Посебан изазов и искуство је учешће на такмичењима  FIRST LEGO LEAGUE или WER  World Educational Robotics, као и на мноштву такмичења у
органицацији Заједнице машинских школа и Министарства просвете (Компјутерска графика 2D, моделовање 3D, статика, програмирање робота, …. )

Грађевинска школа

уписује 8 одељења првог разреда.

4.степен:  

грађ. тех. за лабораторијска испитивања,

извођач исталатерских и завршних грађ. радова

3.степен:

-руковалац грађевинском механизацијом,

-монтер суве градње,

-керамичар-тераце-пећар,

-декоратер зидних површина,

-оператер основних грађевинских радова,

-електроинсталатер.

 

Линк ка сајту школе

http://gradjevinska.edu.rs/

 

Линк Школа у медијима

http://gradjevinska.edu.rs/skola-u-medijima/

 

Линк Галерија

http://gradjevinska.edu.rs/галерија/

 

Срдачно,

Тим за промоцију Грађевинске школе

 

директор Драгана Радовановић, дипл.мат.

Грађевинска школа

Хајдук Станкова 2

Београд

Мобилни тел. +381 (0) 63 87 68 997

мејл: gradjevinska.direktor@gmail.com

сајт: http://gradjevinska.edu.rs/

 

 

KORISNI SAJTOVI U VEZI SA PROFESIONALNIM INFORMISANJEM:

 www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs (Vodič za izbor zanimanja)

 www.bos.rs (Beogradska otvorena škola)

 www.poslovi.infostud.com (sadrži opis poslova pojedinih zanimanja)

 www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs (ovo je sajt sa elektronskim izdanjem   priručnika u okviru kojeg postoji niz korisnih saveta u vezi sa izborom zanimanja I opisa velikog  broja zanimanja)

 

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [5.31 MB]

Oнлајн тестирање за ученике 8. разреда

Први пробни завршни испит – обавештење

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је донело одлуку да се спроведе први пробни завшни испит за ученике осмог разреда у облику онлајн тестирања.

            Резултати теста се неће оцењивати, јер се тестирање одвија у недовољно контролисаним условима да би се обезбедила поузданост резултата.

Након завршеног тестирања, ученици ће добити резултате, а предметни наставници ће путем успостављених канала комуникације сазнати које су области ученици савладали и шта им представља тешкоћу, да би се томе могли посветити током даљег рада.

 

По нормализовању услова рада, спровешће се и други пробни завршни испит којим ће бити тестиране процедуре, што значи да ће ученици имати више прилика да провере своје знање.

 

Ево како ће се одвијати кораци пробног завршног тестирања:

 

 • Одељењске старешине осмих разреда ће поделити налоге ученицима

 

 • Онлајн тест (први пробни завршни испит) за самопроцену знања ће се реализовати преко платформе mojaucionica.gov.rs.

 

 • Ученици ће платформи приступати користећи исте налоге које су користили за потребе приступа платформи Microsoft Teams.

 

 • Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања је припремио демо верзију теста „Упознај окружење за самопроцену знања“, која треба да послужи ученицима да се на време, пре тестирања, упознају са платформом. Након што од одељењских старешина добију налоге, очекује се да ће ученици од  14. априла 2020. године моћи да приступе платформи, како би проверили приступне параметре, упозали се са окружењем, погледали упутства и урадили демо тест.

 

 • Демо тест ће имати  четири питања како би ученици имали прилику да виде какав тип питања их чека на тесту и моћи ће да се упознају са начином решавања.

 

Термини за пробно онлајн тестирање:

 

 • 22. април 2020. – Тест из српског/матерњег језика
 • 23. април 2020. – Тест из математике
 • 24. април 2020. – Комбиновани тест

 

Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају. Преко платформе mojaucionica.gov.rs  и налога који ће им проследити одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.

 

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.

 

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

 

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

 

            За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. Априла. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење – припрему за завршни испит.

Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.

__________________________________________________________

 

 

Драги осмаци, веома је корисно и важно да приступите овом првом пробном тестирању из више разлога:

 • Оно вам омогућава да у кућним условима проверавате ваше досадашње знање које је потребно за решавање завршних испита и тако стекнете увид у то до којег ниоа сте стигли у савладавању предмета који ће бити обухваћени завршним испитом

 

 • Рад у кућним условима значи да нећете имати многе ометајуће факторе које бисте иначе имали у школи јер ви подешавате оптималну атмосферу за рад, а што додатно утиче на мотивацију и постизање што бољих резултата

 

 • Имате прилику да, у односу на резултате пробног завршног испита, уколико је потребно, додатну пажњу посветите одређеним областима у оквиру појединих предмета; у могућности сте да сами правите план даљег рада (истовремено омогућавате предметним наставницима да вас усмере на то из којих области је потребно већег додатног рада)

 

 • Немојте дозвољавати било какву помоћ у раду, тако немате увид у свој ниво знања нити смернице ка даљем учењу; такво решавање теста нема сврху

 

 • Психолошки се припремате за сам завршни испит који ће се, по нормализацији ситуације у земљи, реализовати, а резултати, тј. број бодова који освојите утиче у великој мери на избор средње школе одн. занимања – бодиови за завршних испита уз бодове на основу успеха су полазиште за реално и објективно попуњавање листе жељених средњих школа одн. занимања

 

 • Рад на завршном тесту је и прилика да се ослободите треме; добро је да она постоји у малој мери јер вас то подстиче да будете мотивисани, добри концентрисани и да се трудите да остварите што боље постигнуће; трема која је интензивна може утицати на то да не испољите све оно што знате

 

 • Oво је тек први пробни завршни тест, на следећем ћете већ моћи да проверите да ли сте напредовали у савладавању градива; пошто се очекује да сте већ једном прошли процедуру бићете у психолошкој предности

 

Драги осмаци, своју зрелост и одговорност ћете показати уколико се сви укључите, сходно техничким могућностима, у пробно завршно тестирање! Ми то очекујемо од вас јер знамо да имате способности! Пуно успеха у раду и пуно добрих резултата вам желимо!

 

 

ВАЗДУХОПЛОВНА АКАДЕМИЈА

Ради реализације уписа у наредну школску годину а поступајући у складу са обавештењем Министарства просвете, науке и технолошког развоја (број 611-00-348/1/2020-03 од 31.03.2020.године) које се односи на електронско пријављивање ученика за полагање пријемног испита из енглеског језика за билингвална одељења у Ваздухопловној академији за упис у наредну школску 2020/2021.годину, молимо све заинтересоване ученике да се пријаве на следећу адресу:

  https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/

 

Период пријављивања је од 31.03. до 07.04.2020.године и искључиво преко адресе за електронско пријављивање, која је наведена у допису Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

 Ваздухопловна академија је јединствена ваздухопловна школа у систему дуалног образовања Републике Србије. Нашим ђацима се нуди могућност учења кроз рад у ваздухопловним компанијама али и усавршавање стручних компетенција кроз “Erasmus” пројекте и интеркултуралне размене ученика.

 На следећем линку, налази се кратка презентација наше школе.

 https://drive.google.com/file/d/1wMNzyMVPT-TsVzihdbQaZpT1edemjjsp/view?usp=drive_web

 Због тренутне ванредне ситуације све заинтересоване ученике можете упутити да све информације везане за упис у наредну школску годину могу добити на следећи контакт:

 Старчевић Зорица 062 8031 740

 Жеља нам је да помогнемо свим заинтересованим ученицима како би у време ванредног стања на време били информисани и уписали жељени смер.

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Поштовани ученици осмих разреда и родитељи осмака,

 • Због ванредног стања насталог услед болести COVID – 19, пријављивање за упис у средње школе за ученике са посебним способностима за школску 2020/21. годину обављаће се електронски, путем веб пријаве, која се налази на адреси prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/.

Пријављивање почиње у уторак, 31.3.2020. и траје закључно са уторком, 7.4.2020.             године.

            За сва питања отворена је електронска адреса prijemni.ispiti.srednje@mpn.gov.rs

 • Такође, почело је и пријављивање за пријемни испит за билингвална одељења у Десетој гимназији (енглеско и француско) 31.3.2020. и трајаће до 7.4.2020. године.

            Пријава треба да се пошаље на prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs.

Пријава и пријемни испит су бесплатни.